Nieuwe Sporen | 3e spoor: Eigen Risico Dragerschap ERD
1636
page-template-default,page,page-id-1636,page-child,parent-pageid-1206,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

3e spoor: Eigen Risico Dragerschap ERD

ERD : het voorkomen van Ziektewet- of WGA-schade bij een zieke medewerker

Na twee jaar ziekte kan de uitslag voor de WIA-keuring soms luiden dat de werknemer gedeeltelijk (WGA) of volledig arbeidsongeschikt (IVA) is. Eigen Risico Dragerschap betekent dat de werkgever nog eens tien jaar financieel verantwoordelijk blijft voor de WGA-populatie in de organisatie. U kunt dit risico afdekken door een publieke verzekering bij UWV of privaat bij een verzekeraar. Hoe dan ook: u draait rechtstreeks op voor de schade. Het grote voordeel van het Eigen Risico Dragerschap is dat u veel directer invloed kunt uitoefenen op de schade. Immers: de begeleiding en re-integratie van de werknemer ligt nu bij u en niet meer bij het UWV. Als werkgever kunt u meer doen dan u denkt en heeft u ook een goede kans de schadelast in deze tien jaar te bekorten. Schadelastbeperking is cruciaal: het beperken van de duur van de WGA-uitkering verlaagt uw kosten.

Met de komst van de Modernisering Ziektewet is het voorkomen van WGA schade bij medewerkers met een tijdelijk dienstverband helemaal cruciaal. Zowel de ZW- als de WGA-uitkeringen aan uw flexwerkers worden dan aan u doorberekend. Beperken van het aantal of de duur van de uitkeringen, verlaagt uw kosten. Nieuwe Sporen biedt in het re-integratieproces een aantal modules die kunnen worden ingezet.

 

1. De intake

De re-integratiecoach maakt een analyse van de huidige situatie, belastbaarheid en kansen op een succesvolle re-integratie van uw werknemer. U ontvangt een rapportage met advies over de re-integratiemogelijkheden en dienstverlening die wij u kunnen aanbieden.

 

2. De 3W-scan

Deze scan draait om verwerking & versterking van het zelfbeeld, acceptatie of verbeteren van de belastbaarheid, beleven en doorleven van onzekerheden en toekomstverwachtingen, zodat de werknemer vooruit kan kijken.

 

3. Aanbodversterking

Spoor A: Loopbaanscan : verbreden en uitdiepen van arbeidsmarktkeuzes, het verhelderen van het motivatieprofiel.
Spoor B: Arbeidsmarktonderzoek : vergroting van inzicht in en kennis van de arbeidsmarkt, vergroten van specifieke vaardigheden in
arbeidsmarktbenadering en het versterken van de persoonlijke performance.
Spoor C: Realisatie van een opstapbaan, op de weg naar het ‘’echte werk’’: Het vergroten van werknemersvaardigheden en een kennismaking met het nieuwe werkveld.
Spoor D: Elevatorpitch, kledingadvies en andere sollicitatievaardigheden, Professionele styling van het CV, Sociale Media training.

 

4. Bemiddeling

De bemiddeling omvat alle activiteiten die samen worden ondernomen om de werknemer te herplaatsen in een opstapbaan of in nieuwe passende functie. U als werkgever kunt hierin kiezen welke tijdsduur u inkoopt. Nieuwe Sporen begeleidt voor u ook de contractuele afwikkeling bij een
nieuwe baan.

 

5. Coaching on the Job

Wij begeleiden de werknemer door het hanteren van vakinhoudelijke en persoonlijke leerdoelen in samenspraak met de nieuwe werkgever. Het resultaat is dat het dienstverband op een voor de werkgever en de werknemer tevreden wijze wordt uitgevoerd en afgesloten. Nieuwe Sporen werkt altijd samen met de professionals die betrokken zijn bij het herstel van de werknemer. Nieuwe Sporen ontzorgt door van alle contacten en acties een heldere rapportage toe te zenden zodat alle partijen altijd transparant kunnen zijn naar het UWV en een goed sluitend dossier kunnen
aanleveren aan UWV.

 

Onze sterke punten

 

 • Snelheid
  Wij streven ernaar om de route naar werk voor de werknemer zo kort mogelijk te houden. En dat betekent wat ons betreft: korte lijnen en (zeer) regelmatig contact. Met u, maar vooral ook met de werknemer. En natuurlijk met onze partners die ons kunnen helpen in het traject naar werk.
 • Aandacht
  Persoonlijke aandacht is extra belangrijk in een fase waarin de motivatie en inzet van uw werknemer wellicht niet optimaal is. Wij besteden daarom veel aandacht aan de wensen en kwaliteiten van de werknemer, maar ook aan het solliciteren. Zo nodig bieden we begeleiding op de werkplek.
 • Maatwerk
  Ieder re-integratietraject begint met een intake en re-integratieplan. Vervolgens zijn er verschillende manieren wegen om de werknemer te begeleiden naar passend werk. Om het re-integratietraject zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de fase waarin de werknemer zich bevindt, werken wij modulair.
 • Ervaring
  Nieuwe Sporen heeft jarenlange ervaring in huis. Wij begrijpen het proces waar werknemer en werkgever doorheen gaan als geen ander en vertalen dat in duurzame re-integratieoplossingen. Kennis van arbeid & organisaties, sociale zekerheid, de arbeidsmarkt én van mensen helpt ons daarbij.
 • Netwerk
  Om een passende baan te vinden is een goed netwerk nodig. De coaches van Nieuwe Sporen onderhouden sinds jaar en dag contacten met grote en kleine bedrijven in de regio Zuidoost en Midden-Nederland.

Wij nodigen u graag uit om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie.

 

Nieuwe Sporen Nijmegen
Bezoekadres:
Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen
06 101 378 62
024 3607034

 

Nieuwe Sporen ’s-Hertogenbosch
Bezoekadres:
Rietbeemdenborch 3
5241 LG Rosmalen
06 10308463

 

Nieuwe Sporen Rotterdam
Bezoekadres:
Wittebrem 38
3068 TM Rotterdam
06 101 378 62