Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Aan het werk met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Aan het werk met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement in Nijmegen en omstreken, Arnhem, Ede, Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Breda, Tilburg, Velp, Roermond, Sittard en Maastricht

Onder de verzamelnaam Autisme Spectrum Stoornis (ASS) vallen verschillende vormen van autisme. Autisme is een stoornis die zich niet makkelijk laat omschrijven. Autisme kan namelijk op verschillende manieren en in verschillende gradaties tot uiting komen. Dit maakt dat er, tussen mensen met een vorm van ASS, verschillen zitten in de ondersteuningsbehoefte die zij nodig hebben. De coaches van Nieuwe Sporen ondersteunen hierbij in het zoeken naar passende mogelijkheden en een goede balans op de werkvloer.

Je hoeft je door je autisme niet te laten belemmeren in je beroepskeuze. Integendeel, vaak hebben mensen met autisme specifieke talenten en vaardigheden die voor allerlei bedrijven en in allerlei beroepen waardevol kunnen zijn. Sterke punten kunnen zijn: oog voor detail, resultaatgerichtheid, analytisch denken, eerlijkheid, loyaliteit en technisch inzicht.

Mogelijke ervaringen bij Autisme Spectrum Stoornis

ASS kenmerkt zich door mogelijke beperkingen op het gebied van communicatie.

Werkwijze

De coaches van Nieuwe Sporen starten met een uitgebreide intake om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de persoonlijke situatie als uitgangspunt van het coachingstraject. Hierbij kunnen ook een mogelijk arbeidsdeskundig rapport en de FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) betrokken worden. Na de intake worden er gesprekken gepland met o.a. de werkgever, personen uit de sociale kring en evt. betrokken professionals. Wanneer de coach zich een compleet beeld heeft kunnen vormen wordt er een Plan van aanpak opgesteld.

Onderwerpen die gedurende het traject aan bod komen:
  • Observeren op de werkplek
  • Waar liggen je uitdagingen?
  • In kaart brengen van stressbeleving
  • Checklist Energievreters en Energiegevers
  • Meedenken over mogelijke aanpassingen op de werkvloer
  • Advies uitbrengen over de inzet van praktische hulpmiddelen (o.a. rustige plek, radio zachter, etc.)
  • Advies uitbrengen over de randvoorwaarden rond werk
  • In kaart brengen van kwaliteiten, aandachtspunten en randvoorwaarden bij werk
  • Onderzoek naar de arbeidswensen en arbeidsmogelijkheden; in kaart brengen van passende beroepsrichtingen

Tijdens het traject komen de hierboven genoemde onderwerpen aan de orde. Als er een passende werkplek is gevonden of je deze al hebt, is het mogelijk om een beroep te doen op een van onze jobcoaches.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

▪ office@nieuwesporen.nl
▪ 085 – 822 4110
▪ Sint Annastraat 50, 6524 GE Nijmegen

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen