Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Coaching bij kanker

coaching-bij-kanker re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement in Nijmegen en omstreken, Arnhem, Ede, Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Breda, Tilburg, Velp, Roermond, Sittard en Maastricht

Een groot aantal kankerpatiënten heeft problemen die worden veroorzaakt door lichamelijke of psychische beperkingen tijdens of na de behandeling. Vaak zijn dit; last van vermoeidheid, last van een ‘chemobrein’ of het moeten verwerken van wat er allemaal gebeurd is. Elk jaar lopen ongeveer 120.000 mensen een vorm van kanker op. Omdat de behandelingen voor kanker zich steeds verder ontwikkelen groeit de behoefte aan nazorg.

Mensen die kanker hebben of hebben gehad ervaren vaak moeite om passend werk te vinden of terug te keren naar werk en moeten hun leven opnieuw leren inrichten. Het doel van het traject is re-integreren naar eigen (aangepast) werk of ander (passend) werk. De coaches van Nieuwe Sporen zullen ondersteuning bieden bij het zoeken naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid.

Belemmeringen naar werk

Belemmeringen die zich kunnen voordoen bij de terugkeer naar werk zijn onder andere:

 • Vermoeidheid
 • Verwerkingscrash
 • Chemobrein
 • Gevolgen van operatieve ingrepen
 • Psychische belemmeringen
Werkwijze

De coaches van Nieuwe Sporen starten (altijd) met een zeer uitgebreide intake om goed zich te krijgen op de persoonlijke situatie van de betrokkene zodat we het re-integratie traject optimaal vorm kunnen geven. Daarnaast dienen het arbeidsdeskundig rapport en het FML (functionele mogelijkheden lijst) als input om een volledig beeld te krijgen. Na de intake volgen gesprekken om o.a. de werkgever, (eventuele) partner en (eventuele) betrokken professionals en wordt een plan van aanpak opgesteld. Indien nodig, komt de coach bij de betrokkene thuis of bij de werkgever.

Onderwerpen die gedurende het traject aan bod komen
 • Observeren op de werkplek
 • De energievreters en energiegevers inzichtelijk maken
 • Meedenken over het opbouwen van de conditie (ter verbetering van vermoeidheidsklachten)
 • Advies uitbrengen over de inzet van praktische tools (o.a. agenda, telefoon etc.) ter ondersteuning van het geheugen
 • Advies uitbrengen over de randvoorwaarden t.a.v. werk
 • Ondersteuning bieden bij omgaan met verhoogde prikkelbaarheid en verminderde flexibiliteit
 • Ondersteuning bij rouw en verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
 • In kaart brengen van kwaliteiten, aandachtspunten en randvoorwaarden bij werk
 • Onderzoek naar de arbeidswensen en arbeidsmogelijkheden; in kaart brengen van passende beroepsrichtingen

Het is voor betrokkenen een enorme winst om deel te blijven nemen aan het werkende leven. Door helder en open te communiceren en door onze kennis van de wet- en regelgeving ondersteunt Nieuwe Sporen alle partijen om dit doel te bereiken. Onze kracht schuilt in jarenlange ervaring, een persoonlijke aanpak en een grote passie voor ons vak.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over Coaching bij kanker? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

▪ E-mail: office@nieuwesporen.nl
▪ Telefoon: 085 – 820 4110
▪ Adres: Sint Annastraat 50, 6524 GE Nijmegen

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen