Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Corona en Werk

Corona en Werk re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement in Nijmegen en omstreken, Arnhem, Ede, Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Breda, Tilburg, Velp, Roermond, Sittard en Maastricht

Het coronavirus (COVID-19) heeft u zwaar te pakken gehad. Mogelijk heeft u nog last van vermoeidheid, concentratieproblemen, psychische of andere klachten. Het maakt de terugkeer naar werk lastig voor u. Hoe vallen deze restverschijnselen te combineren met uw werk? Wat mogen collega’s van uw herstel verwachten als u dit zelf niet eens weet? Welke aanpassingen zijn er nodig? En hoe krijgt u uw leidinggevende mee in dit proces? Onze coach kan u daarbij helpen.

Sommige mensen houden langdurige klachten nadat ze COVID-19 (corona) hebben gehad. Dit wordt post-COVID (langdurige klachten na corona) genoemd. Deze aanhoudende klachten na COVID-19 kunnen enkele weken maar ook maanden of zelfs langer dan een jaar duren.

Bij post-COVID wil het hoofd heel graag, maar het lichaam zegt nee. Wat als het lichaam nee zegt? Onze eerste reactie is dan om te proberen het lichaam bij het hoofd te trekken, dus om tóch door te gaan. Dat kost heel veel energie.

Voorbeelden van post-COVID klachten:

 • Vermoeidheid
 • Vergeetachtigheid
 • Concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Overprikkeling

Als gevolg hiervan kunnen de volgende klachten ontstaan:

 • Zorgen maken door/over werk- of privésituatie
 • Angst voor keuzes in werk- of privésituatie
 • Moeilijk kunnen loslaten, veel piekeren
 • Moeite hebben met relativeren, accepteren, positief denken
 • Teveel bezig zijn met voldoen aan verwachtingen van anderen
 • Stress-gerelateerde klachten zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn

Coaching on the job

Bij Nieuwe Sporen werken ervaren coaches die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van werknemers met fysieke en mentale problemen. Uw traject start met een persoonlijk intakegesprek. Onze coach maakt met u een aantal afspraken op de werkvloer. Ook met uw werkgever voert de coach gesprekken. Zo kan een goede inschatting worden gemaakt van de mogelijkheden en knelpunten op uw werk. U krijgt een praktisch advies over de invulling van uw werk. Het uiteindelijke doel is dat u zelf de regie neemt over uw werkinvulling. En dat u daarmee ook controle heeft over uw eigen inzetbaarheid.

Wat kunt u verwachten?

▪ Ondersteuning bij het vinden van passend werk binnen binnen of buiten (spoor 2) uw organisatie.
▪ Werk dat is afgestemd op uw belastbaarheid en specifieke behoeften.
▪ Begrip binnen uw organisatie voor uw klachten en herstelproces.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen