Een haalbaarheidsonderzoek richt zich op de vraag of een werknemer passend werk kan vinden bij een andere werkgever. Dit onderzoek wordt ingezet om te bepalen of een 2e Spoor re-integratietraject haalbaar en realistisch is.
Het onderzoek is gebaseerd op het belastbaarheidsprofiel (FML), opgesteld door de bedrijfsarts. Hierdoor krijgen we een objectief beeld van de reële arbeidsmogelijkheden en eventuele belemmeringen. Het doel is om werkgevers en werknemers tijdig inzicht geven in de kansen op de arbeidsmarkt en het potentieel voor re-integratie.
Een 2e Spoor traject is een intensief en langdurig proces. Daarom is het essentieel om vooraf te bepalen of het traject zinvol is en welke kansen en beperkingen er zijn.
Binnen 2 maanden ontvangt u een concreet en onderbouwd advies over vervolgstappen.
Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen om een compleet beeld van de kandidaat te krijgen.
In sommige gevallen kan een opstapbaan worden ingezet om in de praktijk te toetsen of een bepaald werkveld geschikt is. Dit geeft waardevolle informatie over de belastbaarheid en inzetbaarheid van de kandidaat.
Het onderzoek wordt afgesloten met een duidelijk en onderbouwd rapport, waarin de volgende zaken worden meegenomen:
Indien nodig lichten wij de rapportage mondeling toe aan de opdrachtgever. Nieuwe Sporen zorgt voor transparante communicatie en levert een goed gedocumenteerd dossier, zodat alle betrokken partijen, inclusief het UWV, helder inzicht hebben in de situatie.
Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen bij het Haalbaarheidsonderzoek voor 1e en 2e Spoor.
Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.
Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen