Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanonderzoek re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement in Nijmegen en omstreken, Arnhem, Ede, Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Breda, Tilburg, Velp, Roermond, Sittard en Maastricht

Een groot deel van je leven breng je door op je werk. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je er plezier in hebt. Ook als je wilt bijblijven en meetellen op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat je regelmatig stilstaat bij je baan en nadenkt over waar je met je loopbaan heen wilt. Dit houdt niet onmiddellijk in dat je ander werk moet zoeken; heroriënteren binnen je eigen onderneming, een opleiding volgen, minder (of meer) gaan werken. Er zijn heel wat wegen naar dezelfde bestemming: een job én een loopbaan waar je maximaal voldoening uit haalt.

Loopbaanbegeleiding is een traject dat bestaat uit verschillende gesprekken waarin je samen met je loopbaanbegeleider via zelfonderzoek nagaat wat je loopbaandoel is: wat motiveert je, welke jobs passen bij je? Via oefeningen en opdrachten krijg je een duidelijk zicht op je kwaliteiten, kennis, vaardigheden en wat je belangrijk of minder belangrijk vindt in je loopbaan.

Zodra je precies weet wat je wilt, bepaal je ook hoe je dit kan bereiken. Je vertaalt je loopbaandoel naar een persoonlijk ontwikkelplan waarin je aangeeft welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Het plan helpt je actie te ondernemen en stelt je in staat om doordachte keuzes te maken.

Voor wie?

Loopbaanbegeleiding kan zinvol zijn voor iedereen die werkt. Zit je met een aantal vragen rond je loopbaan? Heb je het gevoel vast te lopen in je job? ben je het evenwicht kwijt tussen werk en privé? Wil je groeien in je huidige job? Wil je gewoon eens uitzoeken welke mogelijkheden er nog zijn op de arbeidsmarkt?

De volgende onderdelen worden ingezet tijdens een loopbaanonderzoek:
 • Uitgebreid intakegesprek
 • Beroepskeuzeonderzoek:
  • Biografische checklist
  • Algemene cognitieve capaciteitenonderzoek
  • Persoonlijkheidsonderzoek
  • Competentietest
 • Loopbaanscan: verbreden en uitdiepen van arbeidsmarktkeuzes, het verhelderen van het motivatieprofiel.
 • Arbeidsmarktonderzoek: vergroting van inzicht in en kennis van de arbeidsmarkt, vergroten van specifieke vaardigheden in arbeidsmarktbenadering.
Rapportage

Het loopbaanonderzoek wordt afgesloten met een heldere, schriftelijke rapportage. De rapportage wordt indien nodig mondeling aan de opdrachtgever toegelicht.

Nieuwe Sporen werkt altijd samen met de professionals die betrokken zijn bij het herstel van de werknemer.

Nieuwe Sporen

Nieuwe Sporen is een re-integratiebureau waar preventie hoog in het vaandel staat. We helpen mensen bij het vinden van een duurzame passende baan. Elke medewerker is van waarde en voor elke organisatie is het van groot belang dat medewerkers na een werkdag weer voldaan naar huis gaan. Onze coaches zijn actief in de regio’s Nijmegen en omgeving, Rivierenland, Noordoost-Brabant en Zuid-Brabant, Noord-Limburg en de regio’s Rotterdam en Haaglanden.

Informatie en aanmelden

Heeft u interesse in loopbaanbegeleiding door Nieuwe Sporen? Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen per email: office@nieuwesporen.nl of telefoon: 085 822 4110. Of download onze leaflet.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen