Nieuwe Sporen | Naar werk
1789
page-template-default,page,page-id-1789,page-child,parent-pageid-1206,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Naar werk

U bent werkfit en nu?

Nieuwe Sporen is een sociaal bewogen, mensgericht re-integratiebedrijf. Nieuwe Sporen bemiddelt voor het UWV kandidaten naar werk. Op het moment dat onze kandidaat werkfit is, begeleiden we hem/haar zsm naar duurzaam werk. Duurzaam aan de slag, dat is ons streven!

Wie zijn wij?

Nieuwe Sporen is een sociaal bewogen, mensgericht re-integratiebedrijf met een zakelijke inslag. Wij hebben kennis van re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement. Onze visie is dat ieder mens talenten heeft. Dit vormt voor ons dé uitdaging om het voor de kandidaat mogelijk te maken succesvol aan het werk te gaan. S.A.M.E.N. werken staat bij ons voorop. En daarmee bedoelen wij:

 • Snelheid
 • Aandacht
 • Maatwerk
 • Ervaring
 • Netwerk

Hoe werken wij?

We werken met modules die een aanvulling zijn op de werkwijze van het UWV. Op basis van deze modules kunnen wij voor onze klanten een traject op maat verzorgen.

Welke modules bieden wij binnen een Naar Werk traject?

Ons uitgangspunt is een baan die past bij de specifieke achtergrond, kwaliteiten en persoonskenmerken van de kandidaat. Modules voor ‘Werkfit maken’ die wij inzetten, zijn:

   1. Persoonlijk arbeidsonderzoek (PAO)
    In het persoonlijk arbeidsonderzoek wordt er onderzocht wat de kwaliteiten, valkuilen en wensen zijn van de kandidaat. Aan de hand van opdrachten en coachingsgesprekken worden hier uiteindelijk wensberoepen uit opgesteld die, na een toetsing op haalbaarheid, resulteren in bemiddelingsberoepen. Aanvullend op het persoonlijk arbeidsonderzoek kunnen diverse tests worden ingezet, bijvoorbeeld: Beroepskeuzetest, intelligentietest, competentietest en persoonlijkheidstesten.
   2. Jobhunting/curving/assembling/bemiddeling
    De coaches en jobhunters van Nieuwe Sporen benaderen actief de arbeidsmarkt samen met en voor de kandidaat. Door middel van acquisitie worden bedrijven en instellingen benaderd. Daarnaast worden er vanuit Nieuwe Sporen passende vacatures gezocht voor de kandidaat. Doel van de jobhunting is dat de kandidaat wordt geplaatst in een passende functie die ook duurzaam is. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van jobcarving en jobcreation.
   3. Jobcoaching
    Bij plaatsing zal er jobcoaching worden verzorgd vanuit Nieuwe Sporen om de duurzaamheid van de plaatsing te waarborgen. De jobcoaching kan meerdere vormen aannemen: het begeleiden en inwerken van de kandidaat op de nieuwe werkplek, collega’s en/of leidinggevenden van de kandidaat begeleiden of trainen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Door maatwerk te leveren kan de periode per kandidaat verschillen.
   4. Werkervaringsplaats
    Een werkervaringsplaats (WEP) duurt een periode van 2 a 3 maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een organisatie. Het doel hiervan is het versterken van de werknemersvaardigheden, het werken aan persoonlijke leerdoelen, het vergroten van de belastbaarheid en het opbouwen van een arbeidsritme.
   5. Verkorte sollicitatietraining
    Tijdens de verkorte sollicitatietraining worden de basiselementen van het sollicitatieproces doorgenomen. Hieronder vallen: het curriculum vitae, de motivatiebrief, het vinden van vacatures en sollicitatiegesprekken. Ook is het mogelijk om tijdens de training het LinkedIn profiel van de kandidaat aan te maken of te verbeteren. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van videoreflectie.

Indien gewenst of indien nodig kunnen er aanvullende modules vanuit het Werkfit maken traject ingezet worden.

Leaflet Naar Werk