Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Naar werk

Werkfit maken in kantoorbaan, Naar werk
U bent werkfit en nu?

Op het moment dat onze kandidaat werkfit is, begeleiden we hem/haar z.s.m. naar duurzaam werk. Duurzaam aan de slag, dat is ons streven!

Hoe werken wij?
We werken met modules die een aanvulling zijn op de werkwijze van het UWV. Aan de hand van deze modules kunnen wij voor onze klanten een traject op maat verzorgen.

Welke modules bieden wij binnen een Naar werk traject?
Ons uitgangspunt is een baan die past bij de specifieke achtergrond, kwaliteiten en persoonskenmerken van de kandidaat. Modules voor ‘Naar Werk’ die wij inzetten, zijn:

 1. Persoonlijk arbeidsonderzoek (PAO)
  In het persoonlijk arbeidsonderzoek wordt er onderzocht wat de kwaliteiten, valkuilen en wensen zijn van de kandidaat. Aan de hand van opdrachten en coachingsgesprekken volgen hieruit wensberoepen die, na een toetsing op haalbaarheid, resulteren in bemiddelingsberoepen. Aanvullend op het persoonlijk arbeidsonderzoek kunnen diverse tests worden ingezet, zoals een beroepskeuzetest, intelligentietest, competentietest of persoonlijkheidstest.
 2. Bemiddeling & jobhunting/jobcarving en jobcreation
  De coaches en jobhunters van Nieuwe Sporen benaderen actief de arbeidsmarkt samen met en voor de kandidaat. Door middel van acquisitie worden bedrijven en instellingen benaderd. Daarnaast worden er vanuit Nieuwe Sporen passende vacatures gezocht voor de kandidaat. Doel van de jobhunting is dat de kandidaat wordt geplaatst in duurzame én passende baan. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van jobcarving en jobcreation.
 3. Jobcoaching
  Bij plaatsing zal er jobcoaching worden verzorgd vanuit Nieuwe Sporen om de duurzaamheid van de plaatsing te garanderen. De jobcoaching kan meerdere vormen aannemen, zoals het begeleiden en inwerken van de kandidaat op de nieuwe werkplek, collega’s en/of leidinggevenden van de kandidaat begeleiden of trainen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Omdat wij maatwerk leveren, kan de periode per kandidaat verschillen.
 4. Werkervaringsplaats (WEP)
  Een werkervaringsplaats is een periode van 2 à 3 maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een organisatie. Het doel hiervan is het versterken van de werknemersvaardigheden, zoals het opbouwen van arbeidsritme, werken aan vakinhoudelijke en persoonlijke leerdoelen en het vergroten van de belastbaarheid.
 5. Verkorte sollicitatietraining
  Tijdens de verkorte sollicitatietraining worden de uitgangspunten van het sollicitatieproces doorgenomen. Hieronder vallen onder andere het CV, de motivatiebrief, het vinden van vacatures en sollicitatiegesprekken. Ook is het mogelijk om tijdens de training het LinkedIn profiel van de kandidaat aan te maken of te verbeteren. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van videoreflectie.

Indien wenselijk of zo nodig kunnen er aanvullende modules vanuit het Werkfit maken traject ingezet worden.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen