Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Outplacement: van werk naar werk

Outplacement Van werk naar werk

Het outplacementtraject bestaat uit twee sporen: een persoonsgericht spoor en een arbeidsmarktgericht spoor. Zoals bij sporen altijd het geval is lopen deze parallel aan elkaar: Wij gaan van start met de persoonsgerichte fase, maar al snel gaan we tijdens de arbeidsmarktgerichte fase samen op zoek naar nieuw werk. Nieuwe Sporen biedt in het re-integratieproces een aantal modules die kunnen worden ingezet. Hiervoor kiezen wij om opdrachtgever en werknemer duidelijkheid te verschaffen tijdens het hele re-integratietraject.

Want soms loopt uw carrière anders dan u had gewenst. De organisatie verandert of u maakt zelf een verandering door. Omstandigheden maken soms dat u gedwongen wordt om afscheid van uw werkgever te nemen. Nieuwe Sporen helpt u bij het vinden van een passende en duurzame functie in een nieuwe werkomgeving. Wij richten ons op werknemers die (gedwongen) afscheid nemen van hun werkgever. Iedere situatie is anders en daarom starten wij altijd met een persoonlijk intakegesprek met de werknemer en een intakegesprek met de werkgever om de situatie en de benodigde stappen in kaart te brengen. Dit resulteert in een begeleidingsvoorstel op maat.

1. De intake
De re-integratiecoach maakt een analyse van de huidige situatie, wensen, mogelijkheden en kansen op een succesvolle herplaatsing van uw werknemer. U ontvangt een rapportage met advies en daarin de stappen die wij nodig achten om de nieuwe baan te kunnen realiseren.

2. Aanbodversterking
Spoor A: Loopbaanscan: verbreden en uitdiepen van arbeidsmarktkeuzes, het verhelderen van het motivatieprofiel.
Spoor B: Arbeidsmarktonderzoek: vergroting van inzicht in en kennis van de arbeidsmarkt, vergroten van specifieke vaardigheden in arbeidsmarktbenadering.
Spoor C: Elevatorpitch & sollicitatievaardigheden, professionele styling van het CV, Sociale Media training en het versterken van de persoonlijke performance.

3. Bemiddeling en Nazorg
De bemiddeling omvat alle activiteiten die samen met de adviseur worden ondernomen om de werknemer te herplaatsen in een nieuwe passende functie. U als werkgever kunt hierin kiezen welke tijdsduur u inkoopt. Nieuwe Sporen begeleidt voor u ook de contractuele afwikkeling bij een nieuwe baan.

4. Coaching on the job
Wij volgen en begeleiden de werknemer nog enige tijd in de overgang naar en tijdens de startperiode van de nieuwe werkplek. Het resultaat is dat het dienstverband op een voor de werkgever en de werknemer tevreden wijze wordt uitgevoerd en afgesloten. De coaches van Nieuwe Sporen werken altijd samen met de professionals en partijen die betrokken zijn bij de werknemer. Nieuwe Sporen verzorgt iedere twee maanden een heldere rapportage van alle contacten en acties die worden uitgevoerd gedurende het traject.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een outplacement traject? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

▪ E-mail: office@nieuwesporen.nl
▪ Telefoon: 085 822 4110
▪ Adres: Sint Annastraat 50, 6524 GE Nijmegen

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen