Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Re-integratie van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Re-integratie van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaan coaching en outplacement in Nijmegen en omstreken, Arnhem, Ede, Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Breda, Tilburg, Velp, Roermond, Sittard en Maastricht

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) leidt vaak tot een complexe combinatie van stoornissen en beperkingen die invloed hebben op het algehele functioneren van de persoon én zijn directe omgeving. Elk jaar lopen ongeveer 160.000 mensen een vorm van hersenletsel op. Soms zijn de gevolgen goed zichtbaar, maar vaak ook niet, zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratiestoornissen.

Niet Aangeboren Hersenletsel kan worden veroorzaakt door invloeden van buitenaf (traumatisch) als gevolg van een ongeval of door een proces dat zich in het lichaam afspeelt (niet-traumatisch), bijvoorbeeld door een infectie, bloedvatstoornis of zuurstofgebrek. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel hebben vaak moeite om passend werk te vinden of terug te keren naar werk en moeten hun leven opnieuw leren inrichten. Het doel van het traject is re-integreren naar eigen (aangepast) werk of ander (passend) werk. De coaches van Nieuwe Sporen ondersteunen mensen met NAH bij het zoeken naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid.

Gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel

Er zijn vele aandoeningen waardoor de hersenen minder goed functioneren. Dit kan tot uiting komen op zeer verschillende wijzen:

 • Lichamelijke beperkingen
 • Cognitieve defecten
 • Psychische veranderingen
Werkwijze

De coaches van Nieuwe Sporen starten altijd met een zeer uitgebreide intake om goed zicht te krijgen op de persoonlijke situatie van de betrokkene zodat we het re-integratie traject optimaal vorm kunnen geven. Daarnaast dienen het arbeidsdeskundig rapport, het NPO (neuropsychologisch onderzoek) en het FML (functionele mogelijkheden lijst) als input om een volledig beeld te krijgen. Na de intake volgen gesprekken met o.a. de werkgever, partner en (eventueel) betrokken professionals en wordt een plan van aanpak opgesteld. Indien nodig, komt de coach bij de betrokkene thuis of bij de werkgever.

Onderwerpen die gedurende het traject aan bod komen:
 • Observeren op de werkplek
 • De energievreters en energiegevers inzichtelijk maken
 • Meedenken over het opbouwen van de conditie (ter verbetering van vermoeidheidsklachten)
 • Advies uitbrengen over de inzet van praktische tools (o.a. agenda, telefoon etc.) ter ondersteuning van het geheugen
 • Advies uitbrengen over de randvoorwaarden t.a.v. werk
 • Ondersteuning bieden bij omgaan met verhoogde prikkelbaarheid en verminderde flexibiliteit
 • Ondersteuning bij rouw en verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
 • In kaart brengen van kwaliteiten, aandachtspunten en randvoorwaarden bij werk
 • Onderzoek naar de arbeidswensen en arbeidsmogelijkheden; in kaart brengen van passende beroepsrichtingen

Het is voor betrokkenen een enorme winst om deel te blijven nemen aan het werkende leven. Door helder en open te communiceren en door onze kennis van de wet- en regelgeving ondersteunt Nieuwe Sporen alle partijen om dit doel te bereiken. Onze kracht schuilt in jarenlange ervaring, een persoonlijke aanpak en een grote passie voor ons vak.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over NAH? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

▪ E-mail: office@nieuwesporen.nl
▪ Telefoon: 085 – 822 4110
▪ Adres: Sint Annastraat 50, 6524 GE Nijmegen

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen