Nieuwe Sporen | Modules werkfit maken
1751
page-template-default,page,page-id-1751,page-child,parent-pageid-1708,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Modules werkfit maken

Wij gaan uit van de kennis en kunde die u al heeft als UWV-professional. Daarom werken wij met modules die een aanvulling zijn op uw werkwijze. Op basis van deze modules kunt u voor klanten een traject op maat verzorgen. Wij verrichten deze modules onder de percelen ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’.
 

 • Persoonlijk arbeidsonderzoek

  In het persoonlijk arbeidsonderzoek wordt er onderzocht wat de kwaliteiten, valkuilen en wensen zijn van de kandidaat. Hierbij kunnen ook testen worden ingezet zoals: Beroepskeuzetest, intelligentietest, competentietest en persoonlijkheidstesten. Daarnaast wordt er gekeken wat de snelste route is naar een mogelijke opleiding.

   

 • Additionele arbeid

  Bij nieuwe Sporen zetten wij vrijwilligerswerk in om kandidaten dichter bij de maatschappij te brengen. Het vergroot de wereld van de kandidaat en is een opstap om uiteindelijk weer volledig te participeren in de maatschappij.

   

 • Opstapbaan

  De opstapbaan is een periode van twee tot drie maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een bedrijf, instelling of organisatie met als doel het vergroten van de werknemersvaardigheden, de belastbaarheid te vergroten, arbeidsritme op te bouwen en te werken onder toezicht van een leidinggevende. Daarnaast komt de kandidaat niet alleen fysiek in beweging maar kan het ook een bewustwordingsproces zijn waardoor mentale beweging wordt bewerkstelligd.

   

 • Life coaching

  Aan de hand van de vragen “Wie ben ik? Wat wil ik? En Wat kan ik? “ wordt een start gemaakt om de levensbalans van de kandidaat te verbeteren. De coaching heeft als doel om de weerbaarheid en de motivatie van de kandidaat te verhogen. Daarnaast kan life coaching zich richten op hele praktische zaken zoals: het structureren van de dag, omgaan met geld, hoe ga ik om met instanties of waar kan ik naartoe met een hulpvraag.

   

 • Sociale vaardigheden en communicatie training

  Het vergroten van de sociale vaardigheden en de communicatieve vaardigheden van een kandidaat vergoot de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen. Bij Nieuwe Sporen kan deze training zowel individueel als en in groepsverband worden gegeven aan de hand van de thema’s: Ik ben, Ik denk, Ik doe en Ik en de ander.

   

 • Computervaardigheden

  In enkele bijeenkomsten, die zowel individueel als groepsgewijs, kunnen plaatsvinden worden de basiselementen behandeld van Microsoft Office, het internet en emailtoepassingen, het vinden van en reageren op vacatures en algemene computervaardigheden. Cursus kan op meerdere niveaus worden gegeven.

   

 • Sollicitatietraining

  Tijdens de sollicitatietraining worden de basisvaardigheden die nodig zijn om te solliciteren besproken. Het opstellen van Curriculum vitae, het schrijven van een motivatiebrief, waar kan ik vacatures vinden en voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Daarnaast zal er aandacht zijn voor netwerken, het gebruik van social media bij solliciteren en LinkedIn. Als laatste wordt er aandacht besteed aan de vraag: Wat onderscheid mij van andere sollicitanten en hoe kan ik dat zichtbaar maken?