Werkfit Maken

Werkfit maken in kantoorbaan, Naar werk

Binnen 2-3 maanden aan de slag met Nieuwe Sporen.
Wij zijn een sociaal bewogen, mensgericht re-integratiebedrijf. Nieuwe Sporen bemiddelt voor het UWV klanten naar werk. Onze uitdaging is om mensen zo snel mogelijk Werkfit te maken. Aan de slag na (minimaal) 2-3 maanden, dat is ons streven.

Hoe werken wij?
Wij werken met modules die een aanvulling zijn op de werkwijze van het UWV. Op basis van deze modules kunnen wij voor onze kandidaat een traject op maat verzorgen. Wij vinden het belangrijk dat de draagkracht en draaglast in balans blijven.

Welke modules bieden wij?
Ons uitgangspunt is een baan die past bij de specifieke achtergrond, kwaliteiten en persoonskenmerken van de kandidaat. Modules voor ‘Werkfit maken’ die wij inzetten, zijn:

  1. Persoonlijk arbeidsonderzoek (PAO)
    In het PAO wordt er onderzocht wat de kwaliteiten, valkuilen en wensen zijn van de kandidaat. Oriëntatie op de arbeidsmarktpositie is hierbij het uitgangspunt. Daarnaast kunnen ook testen worden ingezet zoals een beroepskeuzetest, competentietest en een persoonlijkheidstest. Kort cyclische scholing kan hier ook een rol in spelen.
  2. Additionele arbeid
    Bij Nieuwe Sporen zetten wij vrijwilligerswerk in om kandidaten dichter bij de maatschappij te brengen. Het vergroot de wereld van de kandidaat en is een opstap om uiteindelijk weer volledig te participeren in de maatschappij. In sommige gevallen blijkt dit het maximaal haalbare te zijn voor de kandidaat.
  3. Opstapbaan
    De opstapbaan is een periode van twee tot drie maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een bedrijf, instelling of organisatie met als doel het vergroten van de werknemersvaardigheden, de belastbaarheid te vergroten, arbeidsritme op te bouwen en te werken onder toezicht van een leidinggevende. Daarnaast komt de kandidaat niet alleen fysiek in beweging maar kan het ook een bewustwordingsproces zijn waardoor mentale beweging wordt bewerkstelligd.
  4. Life coaching
    Aan de hand van vragen “Wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik?” wordt een start gemaakt om de levensbalans van de kandidaat te verbeteren. De coaching heeft als doel om de weerbaarheid en de motivatie van de kandidaat te verhogen. daarnaast kan life coaching zich richten op hel praktische zaken zoals: het structureren van de dag, omgaan met geld, hoe ga ik om met instanties of waar kan ik naartoe met een hulpvraag,
  5. Sollicitatietraining
    Gedurende het hele traject werken wij met de kandidaat aan de sollicitatievaardigheden. Dit gebeurt tijdens een wekelijks terugkerende (groep)sessie waarin we aandacht besteden aan thema’s als sollicitatiebrief en CV, persoonlijke presentatie (elevator pitch), kledingadvies, netwerken, zoekkanalen voor vacatures en het vinden van ‘verborgen’ vacatures. Tijdens deze sessies nodigen wij werkgevers uit om met de cliënt kennis te maken. Tevens leert de kandidaat om social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook in te zetten voor het vinden van een baan.
  6. Sociale vaardigheden en communicatie training
    Het versterken van de sociale vaardigheden en communicatieve vaardigheden van een kandidaat vergroot de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen. Bij Nieuwe Sporen wordt gewerkt aan de hand van de thema’s Ik ben, Ik denk, Ik doe en Ik en de ander.
  7. Werkervaringsplaats
    Een werkervaringsplaats (WEP) is een periode van 2 à 3 maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een organisatie. Het doel hiervan is het versterken van de werknemersvaardigheden, het werken aan persoonlijke leerdoelen, het vergroten van de belastbaarheid en het opbouwen van een arbeidsritme.
  8. Bemiddeling & jobhunting/jobcurving/jobcreation
    De coaches en jobhunters van Nieuwe Sporen benaderen actief de arbeidsmarkt samen met en voor de kandidaat. Door middel van acquisitie worden bedrijven en instellingen benaderd. Daarnaast worden er vanuit Nieuwe Sporen passende vacatures gezocht voor de kandidaat. Doel van de jobhunting is dat de kandidaat wordt geplaatst in een passende functie die ook duurzaam is. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van jobcarving en jobcreation.
  9. Advisering werkgever
    Om het aannemen van de kandidaat voor een werkgever makkelijker te maken, organiseren wij subsidiemogelijkheden zoals een proefplaatsing of een werkervaringsplaats. Ook regelen wij het benodigde contract (WEP/proefplaatsing detacherings- of uitzendovereenkomst) als de stap naar een (vast) dienstverband nog te groot is.
  10. Jobcoaching
    Zodra de kandidaat aan het werk is, houden wij nog enige tijd een vinger aan de pols om duurzaamheid van de plaatsing te garanderen. Soms zetten wij coaching on the job in. Wij begeleiden de kandidaat op de nieuwe werkplek dan gedurende een vooraf afgesproken periode om stabiliteit op te bouwen. Aan de orde komen onder andere: gestructureerd en productief werken, samenwerken met collega’s, initiatief nemen en zelf werkzaamheden vinden, rekening houden met persoonlijke belastbaarheid.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over Nieuwe Sporen of onze diensten? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvend gesprek.

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen