Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Licentie Jobcoaching

Nieuwe Sporen heeft dit jaar de licentie jobcoaching behaald!

Los van de trajecten Werkfit maken en Naar werk, of juist in aanvulling hierop, kunnen wij als jobcoach ingezet worden ter ondersteuning van een cliënt op een (betaalde) werkplek. Hij helpt de cliënt zich het werk en de werkplek eigen te maken, te integreren en om te gaan met alles wat de cliënt hierin tegenkomt. Hij is hierin geen vervanging maar een aanvulling op de interne begeleiding.

Vanuit Nieuwe Sporen vinden wij het belangrijkste doel van een jobcoach vooral het helpen overbruggen van de afstand tussen werkgever en werknemer. Omdat werkgevers in de praktijk regelmatig weinig ervaring hebben in de regelzaken rondom de plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vaak de jobcoach die zowel werknemer, werkgever als opdrachtgever daarbij kan ontlasten. Voor een werkgever kan de jobcoach ook het klankbord zijn om professionele beslissingen in het proces te nemen. Een goede jobcoach houd rekening met zowel de belangen van het bedrijf als die van de medewerker en kan vaak goed de verschillende belangen afwegen. Hij is hierin een neutraal en extern aanspreekpunt voor beide partijen.

Uiteindelijk probeert de jobcoach te werken naar het bewerkstelligen van een duurzame werkplek voor de cliënt waarna hij zichzelf waar mogelijk overbodig probeert te maken.

Het afgelopen jaar hebben wij vanuit Nieuwe Sporen met veel plezier Jobcoaching aan kunnen bieden aan verschillende cliënten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

author avatar
Sanne Joosten

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

024 3607034