Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Re-integratie na corona

Heb je het coronavirus (COVID-19) zwaar te pakken gehad? Mogelijk heb je als gevolg van corona nog last van vermoeidheid, mentale en cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid, concentratieproblemen en overprikkeling. Het maakt de terugkeer naar werk lastig. Hoe vallen deze restverschijnselen te combineren met jouw werk? Wat mogen collega’s van jouw herstel verwachten als je dit zelf niet eens weet? Welke aanpassingen zijn er nodig? En hoe krijg je jouw leidinggevende mee in dit proces? Onze coach kan jou daarbij helpen.

Een deel van de mensen houdt na een besmetting met corona langer dan 3 maanden klachten. Dit wordt Post-COVID of langdurige COVID genoemd. Deze aanhoudende klachten na COVID-19 kunnen enkele weken maar ook maanden of zelfs langer dan een jaar duren.
Bij Post-COVID wil het hoofd heel graag, maar geeft het lichaam aan: Nee, het gaat niet! Onze eerste reactie is dan om te proberen het lichaam bij het hoofd te trekken, dus om tóch door te gaan. Dat kost heel veel energie.

Voorbeelden van Post-COVID klachten:

▪ Vermoeidheid
▪ Vergeetachtigheid
▪ Concentratieproblemen
▪ Slaapproblemen
▪ Overprikkeling

Als gevolg hiervan kunnen de volgende klachten ontstaan:
▪ Zorgen maken door/over werk- of privésituatie
▪ Angst voor keuzes in werk- of privésituatie
▪ Zaken moeilijk kunnen loslaten, veel piekeren
▪ Moeite hebben met relativeren, accepteren, positief denken
▪ Teveel bezig zijn met voldoen aan verwachtingen van anderen
▪ Stress-gerelateerde klachten zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn

Coaching on the job

Bij Nieuwe Sporen werken ervaren coaches die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van werknemers met fysieke en mentale problemen. Jouw traject start met een persoonlijk intakegesprek. Onze coach maakt met jou een aantal afspraken op de werkvloer. Ook met jouw werkgever voert de coach gesprekken. Zo kan een goede inschatting worden gemaakt van de mogelijkheden en knelpunten op het werk. Je krijgt een praktisch advies over de invulling van jouw werk. Het uiteindelijke doel is dat je zelf de regie neemt over jouw werkinvulling. En dat je daarmee ook controle hebt over jouw eigen inzetbaarheid.

Wat kunt u verwachten?

▪ Ondersteuning bij het vinden van passend werk binnen jouw organisatie.
▪ Werk dat is afgestemd op jouw belastbaarheid en specifieke behoeften.
▪ Begrip binnen de organisatie voor jouw klachten en herstelproces.

Thema’s die aan bod kunnen komen:
▪ Energiemanagement
▪ (Bewuste) keuzes kunnen maken
▪ Grenshantering
▪ Balans werk-privé
▪ Omgaan met stress

Wil je meer weten over Cognitieve klachten na Corona? Kijk ook eens het Webinar, georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting terug of neem contact met ons op.

author avatar
Sanne Joosten

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

024 3607034