Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Wat is het STAP-budget?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal 1.000 euro per persoon per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. Deze subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes.
Meer over de voorwaarden en het aanvragen vindt u vanaf 1 maart 2022 op het STAP-portaal van UWV.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om een vakopleiding te doen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich verder te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. En duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Werknemers en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden. Of om een nieuwe baan te vinden. STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingskosten. Ga voor groei!

Omscholen en baan houden of wisselen

Mensen die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan kwijtraken. Ook hebben zij meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Als gevolg van de coronacrisis. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn.

STAP-Portaal

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden, werkzoekenden en opleiders terecht op het STAP-portaal van UWV voor het volgende:

  • Bekijken van het opleidingsaanbod
  • Aanvragen van het STAP-budget
  • Bekijken of de aanvraag is goedgekeurd
  • Uploaden van het bewijs van deelname (binnen 3 maanden na de scholingsactiviteit)
  • Doorgeven van wijzigingen
Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een gratis en vrijblijvende afspraak, neem gerust contact op. Download of bekijk hier onze onze leaflet. Ga voor groei!

office@nieuwesporen.nl
▪ 024 – 360 70 34
▪ Sint Annastraat 50, 6524 GE Nijmegen

author avatar
Sanne Joosten

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

024 3607034