Nieuwe Sporen | Training ‘Volg je hart in je werk’
1889
post-template-default,single,single-post,postid-1889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Blog

Training ‘Volg je hart in je werk’

Voor één van onze grote opdrachtgevers verzorgen wij op dit moment voor de 3e keer een groepstraining. In deze training van 6 bijeenkomsten maken deelnemers een nieuwe stap in hun ontwikkeling en gaan we aan de slag met eigen gevoelens en ambities binnen werk. We gaan op zoek naar de specifieke mogelijkheden met betrokkenheid, warmte en professionaliteit en we gaan aan de slag met vragen als ‘wie of wat geeft je werk en je leven betekenis’ en ‘wat heb jij nodig om jezelf te zijn binnen je werk’? De training is gebaseerd op ACT (Acceptance en Commitment Therapie).

Bij ACT gaat het om het erkennen van problemen en negatieve gedachten en emoties te mogen hebben. De deelnemers leren hun eigen belemmerende overtuigingen kennen. Ze komen door middel van oefeningen op een nieuwe manier in contact met zichzelf en met oplossingen en mogelijkheden. Het doel van ACT is om mensen te bevrijden en ze weer vrolijk en actief te maken.

We zijn trots dat we op deze manier mee kunnen denken met onze opdrachtgever en haar medewerkers over duurzame inzetbaarheid!

 

 

BIJEENKOMSTEN

In deze training van 6 bijeenkomsten maak je weer een nieuwe stap in je ontwikkeling en ga je aan de slag met je eigen gevoelens en ambities binnen werk. Zelfstandigheid is het vertrekpunt. Je gaat op zoek naar jouw specifieke mogelijkheden met betrokkenheid, warmte en professionaliteit. In alle openheid en eerlijkheid.

Je gaat aan de slag met vragen als:
• Wie of wat geeft werk en jouw leven betekenis?
• Wat heb jij nodig om jezelf te zijn binnen je werk?

Deze training daagt jou uit om je te richten op wat echt belangrijk voor je is en zorgt ervoor dat je anders om kan gaan met de dagelijkse gang van zaken binnen je toekomstige werk.  De 6 bijeenkomsten hebben een opbouw en samenhang, daarom is het volgen van losse bijeenkomsten niet mogelijk.

 

DE TRAINING IS GEBASEERD OP ACT

ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie. Bij ACT laat ik ervaren hoe de deelnemers strijden tegen negatieve gedachten en gevoelens. Vaak werkt dat niet of zelfs nog erger het werkt averechts. Als dat ervaren wordt pas ik diverse technieken toe. Volgens ACT kun je wel denken dat je problemen niet bestaan, maar daarmee los je de problemen niet op. Je helpt jezelf het beste door de problemen te erkennen. Dit doe ik dan door er over te praten en ik ga vooral niet direct op zoek naar oplossingen. Ik laat je in het begin ook echt “lijden”. Ik vraag je of je bereidt bent om dicht bij je probleem te blijven, hoe moeilijk dat ook is. Ik maak inzichtelijk hoe je altijd met je problemen bent omgegaan en jij komt er dan achter dat dat dus geen oplossing heeft gegeven.  Ik vraag je of je dingen lastig mogen vinden, ik vraag ze of zaken moeilijk mogen vinden.
Hierdoor ontdekken mensen het verschil tussen controle en grip.

ACT kijkt ook anders naar gedachten. Via allerlei rare oefeningen probeer ik mensen uit hun hoofd te halen. De oefeningen zorgen ervoor dat de deelnemer maar ziet dat het gedachten zijn. Daarnaast doe ik een beroep op de deelnemer om zich bereid en open op te stellen. Ik vraag ze om nieuwe dingen uit te proberen. Ik onderzoek samen met de deelnemer de doelen, waarden en dromen in het leven. Ik leer ze om “vrij te denken” en niet te denken in ja, maar…. Daarbij maak ik inzichtelijk wat gedachten met ons doen. Misschien is er dus wel veel meer mogelijk dan het hoofd denkt. ACT negeert alle labels die de hulpverlening op mensen plakt. Het hebben van negatieve en angstige gevoelens en gedachten is heel normaal.

Het doel van Act is om mensen te bevrijden en ze weer vrolijk te maken.

 

ONDERDELEN

• FIT-test: nulmeting waarbij bepaald wordt hoe flexibel je in het leven en je werk staat
• Mindfulness: een vaardigheid om in het hier en nu te zijn
• Controle en Acceptatie: hoe ga je om met belemmeringen die je tegenkomt
• Defusie: hoe ga jij om met je gedachten
• Jij Zelf: werken aan je identiteit
• Waarden: wat is voor jou werkelijk van belang binnen je werk/jouw vakmanschap
• Ode aan jezelf: in actie komen, op basis van jouw waarden en gaan ondernemen
• FIT-test: eindmeting van de werksessie

 

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met Neeltje van Alebeek – Senior Coach bij Nieuwe Sporen
Email: n.vanalebeek@nieuwesporen.nl

 

 

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.