Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Werkfit maken Nijmegen

Binnen 2-3 maanden aan de slag met Nieuwe Sporen

Nieuwe Sporen is een sociaal bewogen, mensgericht re-integratiebedrijf. Nieuwe Sporen bemiddelt voor het UWV kandidaten naar werk. Laat ons jou weer werkfit maken! Aan de slag na (minimaal) 2-3 maanden, dat is ons streven. Graag stellen wij ons aan u voor!

Wie zijn wij?

Nieuwe Sporen is een sociaal bewogen, mensgericht re-integratiebedrijf met een zakelijke inslag. Wij hebben kennis van re-integratie, verzuimbegeleiding, loopbaancoaching en outplacement. Onze visie is dat ieder mens talenten heeft. Dit vormt voor ons dé uitdaging om het voor de kandidaat mogelijk te maken succesvol aan het werk te gaan. We bemiddelen voor het UWV kandidaten naar werk in de regio Haaglanden en Zuid-Holland Centraal.

Hoe werken wij?

Wij gaan uit van de kennis en kunde die u al heeft als UWV-professional. Daarom werken wij met modules die een aanvulling zijn op uw werkwijze. Op basis van deze modules kunt u voor klanten een traject op maat verzorgen. Wij verrichten deze modules onder de percelen ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’.
S.A.M.E.N. werken staat bij ons voorop. En daarmee bedoelen wij:

 • Snelheid
 • Aandacht
 • Maatwerk
 • Ervaring
 • Netwerk

Welke modules bieden wij?

Ons uitgangspunt is een baan die past bij de specifieke achtergrond, kwaliteiten en persoonskenmerken van de kandidaat. Modules voor ‘Werkfit maken’ die wij inzetten, zijn:

 1. Persoonlijk arbeidsonderzoek (PAO)

  In het PAO wordt er onderzocht wat de kwaliteiten, valkuilen en wensen zijn van de kandidaat. Oriëntatie op de arbeidsmarktpositie is hierbij het uitgangspunt. Hierbij kunnen ook testen worden ingezet zoals een beroepskeuzetest, competentietest en een persoonlijkheidstest. Scholing kan hierin ook een rol spelen.

 2. Sollicitatietraining

  Gedurende het hele traject werken wij met de kandidaat aan de sollicitatievaardigheden. Dit gebeurt tijdens een wekelijks terugkerende sessie waarin we aandacht besteden aan thema’s als sollicitatiebrief en CV, persoonlijke presentatie (elevator pitch), kledingadvies, netwerken, zoekkanalen voor vacatures en het vinden van ‘verborgen’ vacatures. Tijdens deze sessies nodigen wij werkgevers uit om met de cliënt kennis te maken.

 3. Social media training

  Tijdens deze training leert de kandidaat om sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook in te zetten voor het vinden van een baan.

 4. Sociale vaardigheden en communicatietraining

  Het versterken van de sociale vaardigheden en communicatieve vaardigheden van een kandidaat vergroot de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen. Bij Nieuwe Sporen wordt gewerkt aan de hand van de thema’s Ik ben, Ik denk, Ik doe en Ik en de ander.

 5. Werkervaringsplaats

  Een werkervaringsplaats (WEP) duurt een periode van 2 à 3 maanden waarin een kandidaat gaat meedraaien binnen een organisatie. Het doel hiervan is het versterken van de werknemersvaardigheden, het werken aan persoonlijke leerdoelen, het vergroten van de belastbaarheid en het opbouwen van een arbeidsritme.

 6. Jobhunting/bemiddeling

  Samen met de kandidaat benadert onze arbeidsbemiddelaar de arbeidsmarkt actief. Bedrijven worden benaderd en er worden passende vacatures gezocht. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van jobcarving en jobcreation.

 7. Advisering werkgever

  Om het aannemen van de kandidaat voor een werkgever makkelijker te maken, organiseren wij subsidiemogelijkheden zoals een proefplaatsing of een werkervaringsplaats. Ook regelen wij het benodigde contract (WEP dan wel detachering/proefplaatsing) als de stap naar een (vast) dienstverband nog te groot is.

 8. Jobcoaching

  Zodra de kandidaat aan het werk is, houden wij nog enige tijd een vinger aan de pols om duurzaamheid van de plaatsing te garanderen. Soms zetten wij coaching on the job in. Wij begeleiden de kandidaat op de nieuwe werkplek dan gedurende een vooraf afgesproken periode om stabiliteit op te bouwen. Aan de orde komen onder meer: gestructureerd en productief werken, samenwerken met collega’s, initiatief nemen en zelf werkzaamheden vinden, rekening houden met persoonlijke belastbaarheid.

Bekijk of download hier de leaflet over Werkfit maken in pdf-formaat.

 

author avatar
Sanne Joosten

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

024 3607034