Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Weer nieuw perspectief

Na jarenlang ongeschoold werk bij de supermarkt en in de horeca, omdat ik niet goed wist wat bij mij paste qua beroep, ben ik uiteindelijk de MBO opleiding Art en Design gaan volgen. Deze opleiding paste goed bij mij: ik ben creatief en houd van uitdagingen. Helaas werd ik halverwege mijn opleiding chronisch ziek en moest ik daardoor met mijn opleiding stoppen. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Al mijn toekomstplannen waren naar de knoppen. Wegens mijn fysieke beperkingen kwam ik mijn huis niet meer uit en zag ik het leven niet meer zitten. Ik belandde bij het UWV, afdeling ziektewet. De Adviseur Werk meldde mij aan voor een traject Werkfit Maken bij een re-integratie organisatie. Eerlijk gezegd zag ik dat niet zitten en dacht: wat willen ze hiermee bereiken? Beter word ik nooit meer, wat voor een toekomst heb ik dan nog…

Ik kreeg een lijst met verschillende re-integratie organisaties. Nieuwe Sporen reageerde het snelst! De coach van Nieuwe Sporen bleef contact zoeken en toen dacht ik, zo iemand heb ik op dit moment echt nodig, een volhouder! Aangezien ik eigenlijk zelf al had opgegeven. En zo had ik dus mijn kennismakingsgesprek op dinsdag 1 augustus 2017. Ik wist niet wat ik moest verwachten en besloot om het maar gewoon op me af te laten komen. En daar was Jeanne, mijn arbeidscoach van Nieuwe Sporen. Ze legde alles goed uit en was heel duidelijk. Erg vriendelijk en fijn aanwezig. Ze was heel begripvol naar mijn situatie en leek het echt te begrijpen, dat is moeilijk aangezien je aan de buitenkant niet kunt zien dat ik ziek ben. Ik merkte echt dat ze verstand had van wat ze doet en een passie heeft voor haar vak. Dat was erg belangrijk voor mij, dus de keuze was snel gemaakt.

Toen ik begon met het traject zat ik erg in de put met mijn gevoelens. Ik had het nog steeds niet verwerkt. Chronisch ziek worden op je 23e, mijn dromen voor de toekomst afgepakt door mijn ziekte. Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen werken. Maar door de fijne begeleiding ben ik langzaam weer gaan helen en zag ik in dat er nog genoeg mogelijkheden en keuzes zijn voor mij. Langzamerhand begin ik steeds meer de oude Ik te worden. Mijn ziekte heeft me hard neergehaald en heeft alles flink door elkaar geschud. Ik begon alles op te geven. Werk, sport, eten, uitjes en contact met mensen. Maar nu ben ik weer onder de mensen, doe weer leuke dingen. Sinds een paar weken ben ik begonnen met voetballen (wat ik al helemaal dacht nooit meer te kunnen). Ik heb meer structuur in mijn leven. Ik ben een doorzetter en geen opgever!

Tijdens het traject Werkfit Maken ben ik ontzettend veel te weten gekomen over mezelf. Wat mijn kwaliteiten en vaardigheden zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn en waar een passende werkomgeving voor mij aan moet voldoen! We hebben onderzocht welke beroepsrichtingen goed bij mij passen en tijdens een werkervaringsstage heb ik weer werkervaring en arbeidsritme kunnen opdoen. Dat heeft mij erg geholpen om weer vertrouwen in mijzelf te krijgen.

Nadat het traject Werkfit Maken was afgerond zijn we verder gegaan met een traject Naar Werk. Ik heb ondersteuning gekregen bij het opstellen van een goed CV en motivatiebrief en ik weet nu beter waar ik op moet letten bij vacatures. Jeanne en haar collega Danny hebben heel veel energie gestoken in het vinden van een leuke baan voor mij en zelf heb ik ook al gesolliciteerd. Die baan gaat er zeker komen, daar ben ik van overtuigd! Ik ben ontzettend blij met de begeleiding die ik gehad heb bij Nieuwe Sporen. Ik voel nu dat ik weer nieuw perspectief heb voor de toekomst!

Joanna
(Cliënt Nieuwe Sporen)

author avatar
Sanne Joosten

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

024 3607034