Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Cliëntervaringen

Cliëntenervaring na Nieuwe Sporen

Cliënten vertellen hun ervaringen. Op deze pagina staan een aantal cliëntervaringen hoe zij de dienstverlening van Nieuwe Sporen hebben ervaren.

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

Luisterend oor

Na 32 jaar directe zorg ben ik met een flinke burn-out ziek geworden. Vanuit mijn werkgever kwam ik voor een tweede spoortraject in contact met Nieuwe Sporen.

Mijn coach, Inez, heeft mij stap voor stap begeleid op zoek naar een nieuwe baan. Zij biedt een luisterend oor, denkt mee en zoekt mee naar oplossingen.

Wat ik erg goed vind is dat ze niet oordeelt, ik kan haar altijd mailen, bellen, appen en reageert dan ook snel. Haar voortgangsrapportages zijn altijd in overleg en duidelijk geformuleerd.

Positieve feedback: kennis van werkgevers/bedrijven. Nieuwe Sporen richt zich met name op omgeving Nijmegen. Dat miste ik soms wel in onze contacten. Vaak ben je dan al meer op de hoogte wat er mogelijk is binnen verschillende bedrijven.

 

 

Persoonsgerichte benadering

De coaches denken in mogelijkheden en werken met een persoonsgerichte benadering, dat vind ik fijn aan Nieuwe Sporen. In de fijne gesprekken voelde ik me gezien en gehoord. Na afloop van het traject was ik veel zekerder, niet alleen over wat ik kan, maar ook over wat ik wil en wat bij mij past qua werk.

Over je grenzen laten gaan

‘Na een pittig ziektetraject heeft Richard me heel fijn ondersteund tijdens mijn re-integratieperiode: integer, warm, ondersteunend, soms ook confronterend.

Ik let wel beter op mijn grenzen en communiceer hier ook over. Mijn eigen welbevinden staat meer centraal en dat komt ten goede aan de manier waarop ik in het leven sta.’

Werkervaringsplaats

Aan het eind van mijn eerste ziektejaar kwam ik bij nieuwe sporen terecht voor het spoor 2 traject. In eerste instantie ervaarde ik veel weerstand, want waarom moet ik naar andere bedrijven/functies kijken. Op dat moment wilde ik het liefste bij mijn eigen werkgever blijven werken. Achteraf zie ik in, dat het mij juist vele mogelijkheden heeft gebracht. Het is voor mij een kans geweest om de arbeidsmarkt te ontdekken en verder te kijken. Middels een gevonden werkervaringsplaats heb ik mijn uren verder kunnen opbouwen en eindelijk mijn balans weer terug kunnen vinden. Met een aangeboden dienstverband als resultaat. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar voor dit traject. Dank jullie wel.

 

Inez heeft mij begeleid in het spoor 2 traject. Ik heb haar begeleiding als heel erg prettig ervaren. Het contact is laagdrempelig geweest met oprechte interesse en kennis. De luchtige en serieuze toon wisselde elkaar mooi af, wat voor mij heel goed werkt in de gesprekken die wij hebben gehad. Dankjewel voor je fijne begeleiding!

Fijne kennismaking

“Ziek zijn en re-integreren op het werk en buiten het werk. Jemig wat moet je toch allemaal doen als je ziek bent. En daar was Rob, 2e spoor coach. Had ik er behoefte aan? Nee. Maar het was een richtlijn die ik moest volgen, dus daar stond ik voor open.

Ik was best nerveus en wist niet wat ik kon verwachten. Het was een fijne kennismaking heel ontspannen en geruststellend.

Veel informatie deelde hij via de mail, zodat ik altijd terug kon kijken. Eigenlijk het hele jaar door. Rob is open en denkt mee en is een luisterend oor, wat ik heel erg fijn vond is dat hij ook een empathisch vermogen heeft.

Door mijn Post-COVID, er is zoveel onbekendheid, gingen we er toch samen voor en zochten we een weg door het jaar heen. Ik heb veel over mezelf mogen leren afgelopen jaar, mede door de ondersteuning van Rob.

Zelfs mijn hondje werd blij als Rob er was, want hij toverde altijd een koekje uit zijn tas.”

Gewoon tevreden

“Ik ben tevreden over de begeleiding van Nieuwe Sporen. Ze luisteren goed naar je, wat zeker niet altijd betekent dat ze je altijd gelijk geven.”