Nieuwe Sporen helpt mensen bij het vinden van nieuwe loopbaanmogelijkheden.

Cliëntervaringen

Cliëntenervaring na Nieuwe Sporen

Cliënten vertellen hun ervaringen. Op deze pagina staan een aantal cliëntervaringen hoe zij de dienstverlening van Nieuwe Sporen hebben ervaren.

Contact

Adres

Sint Annastraat 50
6524 GE Nijmegen

Fijne kennismaking

“Ziek zijn en re-integreren op het werk en buiten het werk. Jemig wat moet je toch allemaal doen als je ziek bent. En daar was Rob, 2e spoor coach. Had ik er behoefte aan? Nee. Maar het was een richtlijn die ik moest volgen, dus daar stond ik voor open.

Ik was best nerveus en wist niet wat ik kon verwachten. Het was een fijne kennismaking heel ontspannen en geruststellend.

Veel informatie deelde hij via de mail, zodat ik altijd terug kon kijken. Eigenlijk het hele jaar door. Rob is open en denkt mee en is een luisterend oor, wat ik heel erg fijn vond is dat hij ook een empathisch vermogen heeft.

Door mijn Post-COVID, er is zoveel onbekendheid, gingen we er toch samen voor en zochten we een weg door het jaar heen. Ik heb veel over mezelf mogen leren afgelopen jaar, mede door de ondersteuning van Rob.

Zelfs mijn hondje werd blij als Rob er was, want hij toverde altijd een koekje uit zijn tas.”

Gewoon tevreden

“Ik ben tevreden over de begeleiding van Nieuwe Sporen. Ze luisteren goed naar je, wat zeker niet altijd betekent dat ze je altijd gelijk geven.”

Op zoek naar een goede fit

“Herstellen en re-integreren is vaak een proces van lange adem. Na 2 jaar ziekte en zonder baan kwam ik via het UWV bij Nieuwe Sporen terecht. Samen met Elke heb ik stappen gezet in het fit worden voor nieuw werk. In drie jaar heb ik opgebouwd naar 12-16 uur per week gecombineerd met een grotendeels (thuis)studie. Ik ben 28 jaar, wil vaak van alles en het is de kunst om het per dag, per week en hooguit per maand te bekijken. Elke helpt me daar goed bij. Ze houdt rekening met wat er op de vlakken buiten werk speelt. Ook kan ze kort en krachtig samenvatten wat er écht speelt en dat weer linken aan mijn doelen.

Hoewel ik soms vind dat ik verder had moeten zijn, is er ook een groeiend vertrouwen dat ik deze manier van leven op lange termijn ook kan volhouden, ondanks eventuele beperkingen in mijn gezondheid. Behalve terugkeren naar werk, bouwde ik een nieuw leven op. Ik vind het fijn dat Elke daarin mijn ankerpunt is.”

Korte lijntjes

“Dat ik met een re-integratiebureau in contact kwam was voor mij nieuw. Vanaf het eerste contact zat het goed. Nieuwe Sporen bied een luisterend oor, ze horen echt wat je zegt en denken met je mee. En laten je inzien wat je kunt doen om rustig te kijken naar wat de mogelijkheden voor je zijn op de arbeidsmarkt. Ook was het een eyeopener om eens na te denken over wat ik zou willen en waar mijn interesses liggen buiten mijn eigen werkveld, ongeacht mijn opleidingsniveau. Het heeft mij andere invalshoeken gebracht.

Het hele traject hebben we samen gedaan. Nieuwe Sporen bood de juiste ondersteuning daar waar nodig was. De samenwerking was goed en heb ik als fijn en begripvol ervaren. De lijntjes zijn kort en het was duidelijk wat er van mij gevraagd werd en wat ze konden bieden.

Ik zie iedereen die hulp nodig heeft deze adviezen/hulp toewensen om verder te kunnen gaan met werk of dat nu in je eigen baan is of op een ander werkgebied.

Bedankt voor alle hulp en ondersteuning. Ik ben nu weer fijn aan het werk, door de adviezen en tips kan ik het ook op de juiste manier vol houden.”

Steuntje in de rug

“Dankzij de fijne hulp van Richard heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik werkte fulltime in de horeca, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. We hebben een cv en motivatie gemaakt en hij heeft mij fijne tips gegeven. Hij heeft mij goed voorbereid op mijn sollicitatie en heeft me echt aangemoedigd. Ik had echt een duwtje in m’n rug nodig en die heeft hij mij gegeven. Ik kwam altijd heel enthousiast terug van de afspraken die we hebben gehad. Ik kijk positief terug op de afgelopen 4 maanden.

Nu ga ik aan de slag aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Een stap die ik zelf niet gelijk had durven zetten, maar dankzij Richard is dat toch gelukt.

Nogmaals bedankt voor de fijne hulp en we houden nog even contact.”

Perspectief op werk

“Nieuwe Sporen heeft mij afgelopen jaar uitstekend begeleid tijdens mijn 2e spoor traject.
Mijn coach Richard zorgde voor een persoonlijke en pragmatische aanpak. Als vertrekpunt zette hij mij als mens centraal. Dat gaf vertrouwen in de op dat moment lastige situatie.
Vervolgens ondersteunde Richard mij in de zoektocht naar passend werk, contact met leidinggevende en het UWV-traject.
Dit resulteerde in nieuw en goed perspectief. Zijn begeleiding en ‘empowerment’ was hierin een belangrijke factor. Dit waardeer ik zeer!”